ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑΣΤΟΥΝΤΙΟ ΠΥΞΙΔΑ


ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ - ΤΕΧΝΙΚΗ MEISNER 3
Στο εργαστήριο μαθαίνουμε πως διαχειριζόμαστε την ενέργεια της Σκηνής, του Ρόλου μας και του παρτενέρ. Μέσα από ασκήσεις, ασκούμαστε στο να διατηρούμε την ενέργειά μας σταθερή και να μπορούμε να την κλιμακώνουμε μαζί με την ομάδα των άλλων ηθοποιών.

Θα εργαστούμε σε σκηνές με 2 άτομα μαζί προκειμένου να ανακαλύψουμε την δυναμική της σκηνής, πως να σεβόμαστε την έμπνευση του άλλου και πως να οδηγούμε εμείς όταν μας δίνεται η ευκαιρία μέσα από τον άλλον ηθοποιό και το κείμενο.

Διδάσκεται η συναισθηματική προετοιμασία της σκηνής σε κάθε ρόλο. Η διαδικασία αυτή ορίζεται από την θέση του ρόλου μέσα στην υπόθεση του έργου κι έτσι μαθαίνουμε να ελέγχουμε την σκηνή χωρίς να χάνουμε την συγκέντρωση και τον ρυθμό.
Απευθύνεται σε όσους έχουν κάνει μέχρι και το Meisner 2.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 Απριλίου - 4 Ιουνίου 2018
ΠΟΥ: Στούντιο Πυξίδα
ΜΕΡΑ: Δευτέρα, ΩΡΑ: 5:15-7:15μμ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 130€

Πληροφορίες - Δήλωση συμμετοχής:
Τηλ: 6947-218195
e-mail: acting.greece@gmail.com


ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ένα εργαστήριο στο οποίο μαθαίνουμε πως να χρησιμοποιούμε τον διαλογισμό μέσα στις τεχνικές της Υποκριτικής. Συνδυάζεται η ενεργοποιημένη κίνηση, η σκέψη στο "εδώ και τώρα" και η Δύναμη της Ηρεμίας σε κάθε στιγμή που έχουμε να κάνουμε έναν μονόλογο ή μία σκηνή.
Κάνουμε ασκήσεις ελέγχου των σκέψεων, κίνηση των σκέψεων και ενεργοποίηση των ιδεών, προκειμένου να υλοποιηθούν ιδέες που αφορούν τους εκάστοτε ρόλους.
Μέσα από διαφορετικές αναπνοές και στάσεις,συνθήκες και ρυθμούς βρίσκουμε τις άγνωστες και ασυνήθεις πτυχές των Χαρακτήρων.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 31 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2018
ΠΟΥ: Στούντιο Κεραμεικός (μετρό Κεραμεικός)
ΜΕΡΕΣ: Σάββατο και Κυριακή
ΩΡΕΣ: 11ΠΜ - 2ΜΜ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 60€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τηλ: 6947-218195
e-mail: acting.greece@gmail.com


ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ – ΤΕΧΝΙΚΗ MEISNER ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΜΉΜΑ 1– Β ΚΥΚΛΟΣ

Το πρόγραμμα του Β κύκλου αποτελείται από ασκήσεις σχέσεων και προσωπικής συναισθηματικής εξερεύνησης κατά Meisner. Φυσικά, θα εργαστούμε και θα εμβαθύνουμε στα εργαλεία:
Α. Πρόθεση και Αποκριση
Β. Απόκριση με νόημα και ερμηνεία πάνω στον Ρόλο και την σχέση
Γ. Συναισθηματική προετοιμασία
Δ. Η σημασία των γεγονότων και των συνθηκών για τον ηθοποιό και τον ρόλο.

Στόχος είναι να απλοποιηθεί η υποκριτική σας εφαρμογή και να αποκτήσετε την ελευθερία στο να ζείτε μίαν άλλη ζωή χωρίς καμία αντίσταση από τον εαυτό σας και των εμπειριών σας. Επίσης, να είστε σταθεροί στις αλλαγές των σχέσεων και να εκφράζετε άμεσα και γρήγορα την πρόθεση σας.

ΕΠίσης, η τεχνική έχψει την δύναμη να εκπαιδεύει στην συμπεριφορά του ηθοποιού προς ηθοποιού. Αυτή είναι η επαγγελματική της διάσταση την οποία είναι απαραίτητο να μάθετε για την υγεία σας ως επαγγελματίες, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Σ αυτό τον Κύκλο, θα υπάρχει αυστηρότητα και ακρίβεια στα βήματά σας. Θα χρειαστεί να προετοιμάσετε το πρόγραμμά σας με λιγότερες δραστηριότητες για να έχετε ξεκούραση και να μπορείτε να αφομιώνετε την πορεία και τις απαιτήσεις της.

Το πρόγραμμα ξεκινά 4 Σεπτεμβρίου 2017 και ολοκληρώνεται στις 23 Απριλίου 2018 και χωρίζετε στα ακόλουθα μέρη:
Α μέρος: 4/9-20/11
Β μέρος: 27/11-12/2

Γ μέρος: 19/2-23/4
Το μάθημα είναι κάθε Δευτέρα από τις 7:30-9:30μμ.ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

http://theater-school.com/el/programa-spoudon/anoixiatiko-trimino


ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ - ΤΕΧΝΙΚΗ MEISNER 1

Στο εργαστήριο αυτό μαθαίνουμε την πρώτη άσκηση της συγκεκριμένης τεχνικής που ονομάζεται ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Επίσης, μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε τον τρόπο έκφρασης του άλλου συμπαίκτη χωρίς δυσκολία και επιβολή της δική μας ιδέας.

Η Επανάληψη είναι ο συνδετικός κρίκος για να μπορέσουμε να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας και τον άλλον έτσι ώστε, να συν δημιουργούμε και να χτίσουμε τους ρόλους μας κατά την διάρκεια της σκηνής του έργου. Μαθαίνουμε την δύναμη του ΕΔΩ και ΤΩΡΑ μέσα από τις σχέσεις των Ρόλων.


Εργαζόμαστε πάντα ανά ΔΥΟ, σε αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια σκηνής και ρόλων.


Ασκήσεις εργαλεία μαθητείας: Επανάληψη, Σύνδεση, Επαφή, Ενέργεια Σώματος και Σκέψης

Ερέθισμα.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 Απριλίου - 27 Ιουνίου 2018

ΜΕΡΑ: Τετάρτη, ΩΡΑ: 5:30-7:30μμ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Θέατρο των Αλλαγών, τηλ: 210- 52.48.251

ΧΑΡΤΗΣ: http://theater-school.com/el/epikoinonia

Μετρό: Ομόνοια / Τρένο: Ομόνοια
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ MEISNER 4

Σ αυτό το εργαστήριο συνεχίζουμε την εφαρμογή των ασκήσεων της Σύνδεσης, της Επανάληψης της Δραστηριότητας και του Αιτήματος. Εφαρμόζουμε τρία νέα εργαλεία που είναι το Προφανές, η Πρόθεση και το Ερέθισμα με την Απόκριση.

Σε αυτοσχεδιασμούς τοποθετούμε τα εργαλεία και ασκούμαστε συγχρόνως με τον συμπαίκτη μας πάνω στην δοσμένη σκηνή. Συνεργάτης μας ο συγκεκριμένος χρόνος για την κατανόηση του επείγοντος θέματος που είναι βασικό εργαλείο υποκριτικής. Το Μ4 διαρκεί 3 τρίμηνα και παρουσιάζει έργο από την παγκόσμια θεατρική σκηνή στο χώρο της Σχολής το Ιούνιο 2018.


Το μάθημα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι έχουν φτάσει μέχρι και το Μeisner 3.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ 3ου Τριμήνου: 4 Απριλίου- 28 Ιουνίου 2018

ΜΕΡΑ: Πέμπτη

ΩΡΑ: 7:45-9:45μμ

Πληροφορίες: Θέατρο των Αλλαγών, τηλ: 210- 52.48.251

ΧΑΡΤΗΣ: http://theater-school.com/index.php/el/epikoinonia

Μετρό: Ομόνοια / Τρένο: Ομόνοια
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ 1

Σειρά μαθημάτων που εκπαιδεύουν στην τεχνική Υποκριτικής μπροστά από την Κάμερα. Ο στόχος είναι μέσα από σκηνές να μάθουμε πως κινούμαστε σε σχέση με το σκηνικό (σετ) τον παρτενέρ μας και την κάμερα. Μαθαίνουμε πως βρίσκουμε τα ερεθίσματα που δημιουργούν συμπεριφορά και αναδύεται ο ρόλος εύκολα και γρήγορα.


Εργαλεία μαθητείας είναι:

1. Ρυθμός ομιλίας μπροστά στην κάμερα

2. Ερεθίσματα χώρου και χρόνου

3. Απόσταση που απαιτείται μεταξύ του παρτενέρ και της κάμερας

4. Αισθήσεις και δράσεις

5. Εκκίνηση σκηνής μπροστά στην κάμερα

6. Συγκίνηση και Συναίσθημα

Εργαζόμαστε ανά δύο πάνω σε σενάρια από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η εργασία πάνω στις σκηνές γίνεται ανά δύο ηθοποιούς συμμετέχοντες.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ 3ου Τριμήνου: 4 Απριλίου- 28 Ιουνίου 2018

ΜΕΡΑ: Πέμπτη, ΩΡΑ: 5:30-7:30μμ

Πληροφορίες: Θέατρο των Αλλαγών, τηλ: 210- 52.48.251

ΧΑΡΤΗΣ:
http://theater-school.com/el/epikoinonia

Μετρό: Ομόνοια / Τρένο: Ομόνοια


Acting is not about being someone different. It's finding the similarity in what is apparently different, then finding myself in there.
- Meryl Streep
Olga George (c) 2018. All Rights Reserved.
OLGA GEORGE acting classes