Ειδικά Σεμινάρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ

Με φυσική παρουσία και Online

Στο εργαστήριο αυτό μαθαίνουμε τι είναι ο Μονόλογος, ποια είναι η δυναμική του μέσα από την έκφραση του λόγου και της κινησιολογίας.

Ο Μονόλογος είναι ένα εργαλείο υποκριτικής αναμέτρησης και η ευκαιρία να παρουσιαστεί ο εσωτερικός πλούτος ικανοτήτων και επικοινωνίας μέσα σε σύνολα έργων ή και παρουσιάσεων ορατόριων και ποίησης.

Συγκεκριμένα θα εργαστούμε πάνω σε:

* Εκμάθηση γραμμών
* Απεύθυνση και κατεύθυνση στα πρόσωπα 
* Παράλληλες εικόνες και ιστορίες που αφορούν τον ρόλο
* Ο χρόνος διάρκειας του μονολόγου και η δυναμική του
* Τεχνική πιστολιάς
* Διαφορετικοί τρόποι εκφοράς του λόγου
* Σημειολογία και στίξη
* Η τεχνική των 6 καπέλων

Δίνονται μονόλογοι στα ελληνικά και αγγλικά από ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικά έργα

ΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ
Με την εγγραφή σας, λαμβάνετε στο εμαιλ σας την λίστα των μονολόγων όπου μπορείτε να επιλέξετε υλικό για την μαθητεία σας στο εργαστήριο.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ | 21 Σεπτεμβρίου – 9 Νοεμβρίου (8 τεχνικά μαθήματα)

ΜΕΡΑ | Δευτέρα
ΩΡΑ | 6:00 – 7:30μμ

Συμμετοχή | 95 €

 

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ – ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

Με φυσική παρουσία και Online

*Απευθύνεται σε ηθοποιούς που έχουν εμπειρία σκηνής, φοιτητές και απόφοιτους δραματικών σχολών.

Ένα εργαστήριο που μαθαίνουμε πως να δημιουργήσουμε το συναίσθημα του Ρόλου, να το αναπαράγουμε και να το ζήσουμε σε δευτερόλεπτα, χωρίς να έχουμε κανένα απολύτως αποτύπωμα από την διαδικασία αυτή.
Συνήθως οι ηθοποιοί, εξουθενώνονται από την διαδικασία να βρουν ποιο είναι το συναίσθημα του Ρόλου και με ποιο τρόπο θα το εκφράσουν προς το κοινό, ώστε να είναι αληθινοί.
Η τεχνική της Συναισθηματικής Εφαρμογής στην Υποκριτική μας μαθαίνει να μπορούμε να συμμετέχουμε στο συναίσθημα κάποιου ή να του το δημιουργούμε, χωρίς να έχουμε στην πραγματικότητα κανένα συναίσθημα.

Εφαρμόζουμε την τεχνική των αναπνοών για να κατανοήσουμε πως χτίζεται ένα συγκεκριμένο συναίσθημα. Οι κατηγορίες των Συναισθημάτων είναι 4 και εφαρμόζονται με την διαδικασία της αναπνοής και της λέξης ή της ατάκας του κειμένου που χρησιμοποιείται από τον ηθοποιό.

Θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΙ ΕΥΚΟΛΑ
Με φυσική παρουσία και Online

Σε αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε τον τρόπο να διαβάζουμε και να μαθαίνουμε τα λόγια του Ρόλου μας γρήγορα και εύκολα.
Θα κάνουμε μια σειρά ασκήσεων που θα μας οδηγήσουν να αποκτήσουμε την κατάλληλη τεχνική ανάγνωσης και εκμάθησης του κειμένου, με βάση τη δομή και την ερμηνεία των λέξεων.
Θα ασκηθούμε πάνω σε τρεις διαφορετικές τεχνικές που θα μας δώσουν αυτοπεποίθηση και χρόνο να εργαστούμε πάνω στο Ρόλο, άμεσα και δημιουργικά.
Θα εργαστούμε πάνω σε κείμενα που μπορεί να μας φαίνονται δύσκολα και συντακτικά ακατανόητα. Επίσης, θα δώσουμε την απαιτούμενη προσοχή στην αναπνοή και την σημειολογία της γραμματικής στίξης.

Θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Με φυσική παρουσία και Online

Warm-Up Syllabus για Ηθοποιούς
Σειρά Ασκήσεων για Ζέσταμα σώματος και φωνής

Το ΑΒ είναι ένα εργαλείο προετοιμασίας του ηθοποιού πριν ασκηθεί και εργαστεί στην σκηνή η στο πλατό.
Η φωνή του και το σώμα του χρειάζονται να έχουν ζεσταθεί και διευρυνθεί έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει ο ηθοποιός τις ικανότητές του στην διάρκεια της πρόβας, του γυρίσματος, της παράστασης. Τα εκφραστικά του μέσα χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα και προσοχή για μέγιστα και δημιουργικά αποτελέσματα.
Το σεμινάριο αυτό προτείνει μια συγκεκριμένη σειρά ασκήσεων φωνής και κίνησης που αποτελούν το εγχειρίδιο για μια φυσική και ασφαλή προετοιμασία του ηθοποιού.

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ
Όλγα Τζωρτζ | Acting Coach, Σκηνοθέτης, NLP Life Coach
Παναγιώτης Τερζάκης | Vocalist, Εκπαιδευτής Φωνής/Καθηγητής Τραγουδιού, Ορθοφωνίας και Αγωγής Λόγου

Θα ανακοινωθεί σύντομα.